maandag 26 mei 2008

Op de helft !

Zaterdag 24 mei heb ik mijn eerste helft van de marathon gelopen.
Voor mij persoonlijk een magische grens overschreden.
Tot nu toe veel last gehad van blessures, mede door de gevolgen van een ski ongelukje in januari waarbij mijn kniebanden en de meniscus beschadigd waren en gewoon lopen al een opgave was in het begin. Na deze prestatie van de 20 km joggen in 1.55 u verklaar ik me volledig hersteld.
Ineke heeft Ad en mij zaterdag weer een mooie site seeing tour aangeboden.
Begroeide kronkelpaadjes en zandhopen werden afgewisseld met strak asfalt en ongelijk steense ondergronden. Ineke hield de snelheid goed bij om forceren te voorkomen was het doel rond de 10 km/u te blijven. Goed gelukt dus.
Wat doe je zoal in 1.55 lopen op zaterdagochtend? Beetje kletsen, beetje denken, beetje zien (vooral de kuiten van Ad en Ineke; een aanrader) en beetje horen (de vogels en geritsel in de berm van de konijntjes) Op den duur ook wel een beetje voelen; rond de 17/18 km wilde mijn hart en longen nog wel maar mijn beenspieren niet meer (auw). Heel rustig uitgelopen.
Na afloop goed herstellen door rust, in een warm bad en massage.
Relaxed toch de voorbereiding op zo'n marathon ?

Mirjam Mulder.

vrijdag 23 mei 2008

Lange duurloop

Vanochtend weer een lange duurloop gedaan van ruim 31 kilometer. Het eerste deel heb ik met muziek gelopen, iets wat ik niet vaak doe. Ik had een mix gemaakt van verschillende stijlen. Het viel me op dat vooral de rustige nummers prettig uitwerkten. Ze ondersteunden het zoeken naar een rustige, geconcentreerde kadans. Halverwege had ik genoeg gehoord en schakelde ik over op ruisende blaadjes en vogelgezang. Ook mooi. Gemiddelde snelheid volgens de Garmin was 10,6 bij een - zoals ze bij het schaatsen zeggen - 'mooie vlakke race'. Alleen op het einde zakte ik langzaam terug naar onder de 10.

Het eerste kwartier na de loop verkrampten mijn spieren nogal, vooral rond de knieholte. Probeer dan maar eens een trap op te lopen : )
Nu alleen nog een moe lijf, dat verwend wil worden met rust en veel vocht.

maandag 12 mei 2008

Westelbeerse Pinksterfeesten

IMG_7143.JPG

Foto: de heer Luyten, 88 jaar uit Vessem, is het touwtjespringen nog niet verleerd.

Onze eerste grote inzamelingsactie voor de Stichting Kinderen Kankervrij zit erop. Vandaag waren we met het complete team te gast bij de rommelmarkt van de Westelbeerse Pinksterfeesten. Bezoekers konden kennis maken met de lopers en het goede doel, onder andere door mee te doen aan uitdagende fitheidstests. Daarvoor betaalden ze een kleine bijdrage voor het goede doel.

Populaire activiteiten waren het roeien en het gewichtheffen. De afstanden en tijden werden op een schoolbord bijgehouden. Aan het eind van de dag bleek Ad Mutsaers op beide items de sterkste. Hij roeide in 1 minuut 340 meter en hield 10 kilogram aan gewichten gedurende 1 minuut 35 voor zich uit. De jeugd presteerde uitstekend op het onderdeel touwtjespringen.

Veel bezoekers wilden ook wel een donatie doen zonder te hoeven sporten onder de felle Westelbeerse zon. En zo kwam, na een eerste telling, de opbrengst van de dag op 457,10 euro (en een koffie-automaten-munt).

Bekijk ook de fotopagina!

woensdag 7 mei 2008

De dag na de marathon...

Ted Bisschop, een van onze lezers, tipte ons - terwijl hij 'nog zat na te gloeien van zijn eerste halve marathon in Enschede, deze hilarische commercial.

donderdag 1 mei 2008

De Torenloop



Gisteren liepen Ineke, Ad Broeckx, Nico en Erno de tien kilometer bij de Torenloop van Achil 87 in Hilvarenbeek. De wedstrijd is opgebouwd uit rondjes van 5 kilometer, deels door het dorp, deels langs de gisteren koude, winderige weilanden rond het dorp.

Onze tijden:
Ineke van Aaken 44:53 (eerste prijs bij de dames!)
Nico Hems 41:15
Ad Broeckx 46:09
Erno Mijland 46:53 (pr)

Op de foto Ad en Ineke tijdens de warming up. Bron: website Achil 87.