dinsdag 1 april 2008

Opbrengst tot nu toe

Via iDeal/geefgratis.nl: 794 euro
Via het speciale bankrekeningnummer: 12.848,83 euro
Totaal: 13.642,83 euro

(vastgesteld eindbedrag op 17 november 2008)

Bijzondere giften en acties

Bij Slagerij Smolders in Middelbeers wordt gedurende de hele maand oktober een marathonhamburger verkocht, waarvan 0,25 euro per burger naar KiKa gaat. Kijk hier...

Collega Toos van de Heuvel van Margret bedacht een ludieke actie. Ze houdt sinds mei van dit jaar hoeveel kilometers ze fietst op ritjes die ze normaal gesproken met de auto doet. Voor elke kilometer rekende ze een besparing van 0,25 euro, die ze volledig doneert aan 'Nu lopen voor later'. Op 22 augustus had ze 70,25 euro bij elkaar gefietst voor KiKa en ze gaat nog door met haar actie tot aan Marathon Sunday op 2 november. Een mooie, sportieve actie, helemaal in de geest van ons intitiatief.

Verschillende bedrijven hebben gulle bijdragen gestort, waaronder:
- Uitgeverij Quirijn
- INVRA
- Duo Tekstburo

(Een bijdrage gestort en uw link in bovenstaand rijtje? Stuur even een e-mailbericht aan ernomijland@gmail.com)

De opbrengst - 150 euro - van de verkoop van een bundel met gedichten van Jacques Mijland, die op 21 november 2006 overleed aan de gevolgen van kanker. Jacques - Neerlandicus, onderwijskundige en schooldecaan - schreef veel over zijn verwondering voor de natuur. Hij schreef vaak met humor, maar maakte ook aangrijpende gedichten om met woorden vat te krijgen op het ongrijpbare, onder andere van zijn ziekte. De bundel werd samengesteld door zijn vrouw Margriet en zonen Erno (een van de lopers) en Ivo. Het boekje is nog altijd te bestellen via Lulu; een gedeelte inzien en bestellen kan hier.

Westelbeerse Pinksterfeesten: 457,10 euro. Klik hier voor een toelichting.

3 opmerkingen:

Toos zei

Ik ga proberen om met de fiets ipv met de auto naar het werk te gaan. De benzine die ik dan uitspaar doneer ik aan:"Nu lopen voor later!" ( 2,50 per 10 kilometer)
Bij tegenwind krijg ik dan nog meer respect voor jullie doorzettings vermogen

Ineke van Aaken zei

Beste Toos,

Dat is meer dan geweldig. Wat een prachtig initiatief.
Bedankt!

Ineke

Clara zei

Hoi Ineke,
Heel veel succes bij het lopen en geniet ook van de geweldige stad en ervaring! Ik hoop dat jullie goed hardloopweer hebben, hoewel het hoe dan ook zal gaan lukken.