donderdag 23 oktober 2008

Wachten!

"Wat doe je in de 5 uur dat je buiten zit te wachten?" vraagt Anne Marsman zich af op haar weblog My Run 4 Life. Anne loopt ook in New York. Een goede vraag, want inderdaad, je moet echt lang van tevoren bij de start staan. En hoe dood je de tijd? Een paar gedachten...

1. Houd je vooral lekker warm (en droog) met oude kleren, die je weg kunt gooien vlak voordat je start. Je tas met spullen die meegaat naar de finish moet je immers ruim voor de start inleveren. Ga op oude schoenen en doe je echte loopschoenen en -sokken pas op het laatst aan. Frisse voeten is een fris begin.
2. Blijf wat eten en drinken. Licht verteerbaar spul natuurlijk. Zorg ervoor dat je tijdens de wedstrijd niet meer naar de wc moet. (Bij mij zal de spanning dat heel gemakkelijk maken.)
3. Maak een praatje met andere deelnemers. Wat is hun drijfveer dit enorme avontuur aan te gaan?
4. Neem wat te lezen (een boek) of te luisteren (een mp3-spelertje) mee.
5. Laad je op voor de race. Neem een printje mee van de route en bestudeer die nog eens. Maak je hoofd lekker leeg en focus op alle vezels in je lijf: zij gaan je naar de finish brengen.
6. Kijk naar die 36.000 mensen, wat een bont gezelschap!
7. Doe een spelletje, zoals 'Ik zie ik zie' met een paar omstanders* of laat ze kennis maken met de rijke Nederlandse liedjescultuur: "Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen!"
8. Blijf lekker in beweging, uiteraard zonder je al te moe te maken. Wat rekken, strekken, buigen, wandelen...*
9. Kijk om je heen, geniet van de omgeving, het landschap en de lucht.*
10. Doe de laatste voorbereidingen om de race zo plezierig mogelijk te maken ter plekke: vaseline op potentiële schuurplekken, de schoenen lekker gestrikt, alle rimpels uit de sokken.

* Tips van Ino.

Geen opmerkingen: