vrijdag 27 juni 2008

De derde 30-plus

Vandaag mijn derde 30-plus gelopen, om precies te zijn 32,76 kilometer. Ik kan me nog moeilijk, maar wel steeds beter voorstellen dat ik er straks nog 10 extra kan.

Tot mijn standaarduitrusting behoort inmiddels de washand. Geen strakke bandjes om hoofd of pols, maar gewoon af en toe even deppen, een beetje zoals die hoogblonde zuster in Gert-Jan Dröges 'Glamourland': "Gaat het weer een beetje, meneer Mijland?"Voor lange ritten neem ik altijd water en meestal wat te eten mee. Handig is een Kapitein Koek (foto: website Peijnenburg): klein en verpakt; bevat een combinatie van snelle en langzame suikers en smaakt prima. Maar helaas, de koek was op, dus werden het deze keer een paar suikerklontjes. Vies, maar het werkte wel.

De route liep deze keer langs de Beerze richting Casteren/Netersel en door landgoed De Utrecht, deels verharde weg en deels zandpad.

NatuurgidsOnderweg in de bossen veel moois gezien, zoals de zwarte specht, een - je raadt het al - pikzwarte vogel met een felrode kuif. Ook een wat bontere vogel met veel geel, die ik echter niet kan terugvinden in mijn ANWB Natuurgids. Dat geldt ook voor dat helblauwe vlindertje, dat misschien geen echte vlinder is omdat het twee paar vleugels achter elkaar heeft, meer als een libelle. Als je op basis van mijn beschrijving een suggestie hebt, hoor ik het graag. Oh ja, ik zag ook nog een eekhoorntje: niet zo bijzonder misschien, maar altijd aandoenlijk.

1 opmerking:

silvia zei

Hallo!

Leuk om een reactie te vinden van 'medemarathoners' voor NY! En ook erg leuk om je site een beetje door te lezen. Helpt allemaal bij de motivatie en voorbereidingen...want het lijkt nog zo ver...maar...pfff...die tijd hebben wij in ieder geval hard nodig voor de training!

succes met de voorbereidingen en wie weet...tot ziens!