zondag 22 juni 2008

Lachen naar de camera!

Als de NYC Marathon voortdurend door de voor- of de achterkant van je brein danst, kan je niet anders of de geringste aanleiding aangrijpen om het gesprek op 2 november te brengen. Bijvoorbeeld als iemand in een presentatie de woorden 'hardlopen' en 'Asics' laat vallen, zoals Polle de Maagt dat afgelopen donderdag deed toen hij in Eindhoven een presentatie verzorgde over een heel ander onderwerp: sociale media.

Na afloop vertelde ik over de 'magical mystery tour' die ik van plan was te gaan lopen. Wat bleek: Polle, nu 25 jaar, heeft de 42,195 kilometer van New York in 2005 al eens gelopen. Vandaag mailde hij enkele waardevolle - want ontstaan uit ervaring - tips... Maar niet zonder eerst nog even te vermelden dat "New York een van de meest memorabele gebeurtenissen is in mijn nog jonge leven."

De tips van Polle:
1. Geniet! Er zijn veel te veel mensen, de weg is klote, de voorbereiding is verre van ideaal en het doet overal pijn, maar het is 42 kilometer lang een combinatie van carnaval, de avondvierdaagse, Koninginnedag en een twitterborrel.
2. Train op eten/drinken onderweg en train ook op het drinken van Gatorade (de drank die ze bij de marathon uitdelen).
3. Doe wat heuveltraining voordat je gaat; NYC is vergeleken met Nederland bijzonder heuvelachtig. Met name de brug-opgangen zijn altijd dolle pret.
4. Als je in NYC bent: ga niet teveel slenteren de dagen voor de Marathon.
5. Dikke aanrader: Pastaparty en Breakfastrun.
6. Bij de start gaat de helft boven over de brug en de helft onder over de brug. Als je onder loopt, loop dan in het midden van de brug, aan de zijkanten krijg je de pis van de mensen die boven op de brug staan te zeiken in je gezicht.
7. Tijdens de marathon: zorg dat je afwisselt in wegzijde, anders krijg je last van je knieën en enkels.
8. Tijdens de marathon: er zitten echt heul veul gaten in de weg en putdeksels zijn een ramp, let dus goed op.
9. Tijdens de marathon: als je de eerste 5 km het gevoel hebt dat je lekker loopt ga je veel te hard.
10. Bij de finish: lachen naar de camera :)
11. De finish is perfect geregeld; zorg dat je blijft lopen na de finish om niet te veel spierpijn te hebben de volgende dag.

1 opmerking:

Hardloper zei

Een andere, in mijn ogen, gouden tip voor de NY Marathon:
Zet je naam op je t-shirt!
Vinden die Amerikanen prachtig en ze zullen je dan ook luidkeels aanmoedigen...
Succes!