donderdag 30 oktober 2008

Startnummers opgehaald


Wat een stad. WAT EEN STAD! Vandaag een excursie gedaan met de bus, de boot en een gids door New York. Alle hoogtepunten in een dag, op zijn Japans, met de camera full time paraat. Het Statue of Liberty, Ground Zero, Central Park Rockefeller Centre, ga zo maar door. Aan het eind van de excursie werden we afgezet bij de grote hal waar onze startnummers (en een goody bag!) klaarlagen. Het is maar een papiertje (en vier veiligheidsspelden), maar het voelt toch bijzonder het ding alvast in bezit te hebben.

Vanavond zijn we teruggegaan naar Rockefeller Centre om de stad te zien vanaf een 67e verdieping. Da's hoog. Erg hoog. En wat een lichtjes. Schitterend.

Maar New York is meer dan gebouwen en attracties. New York is ook de New Yorkers, kleurrijk in alle opzichten, veelal vriendelijk en apetrots op alles waar een mens trots op kan zijn: zijn afkomst, zijn familie, zijn next president en... zijn stad. We hebben al veel Big Apple-naren gezien en met sommigen een vriendelijk of geestig gesprekje gevoerd. Good luck, next sunday, zeggen ze dan. Alle beetjes helpen, denken wij, en voegen die beetjes vervolgens bij de spirit die 'up' is. Onze voeten jeuken!

Geen opmerkingen: